STAD AT HOME challenges

#DAY 2

Vandaag is het de tweede dag van de ‘STAD AT HOME challenge’ en dat betekent dat er natuurlijk ook voor vandaag een nieuwe challenge voor jullie klaar staat! Vandaag gaat het zonnetje lekker schijnen, dus ‘let’s go outside’! Wij hebben een paar leuke dingen bedacht die je lekker buiten kan gaan doen, zonder jezelf of anderen in gevaar te brengen. Natuurlijk gelden hiervoor nog steeds dezelfde regels;

  • Houd minstens 1 meter afstand van andere mensen; 
  • Raak je gezicht niet aan; 
  • En heel belangrijk, was natuurlijk vaak je handen!
Eindelijk tijd om jouw auto of scooter te wassen!

Dit is een klusje die je waarschijnlijk niet vaak doet, omdat je hier simpelweg geen zin of tijd voor hebt. Maar nu heb je hier natuurlijk alle tijd voor! Je hebt er niet veel voor nodig. Aan een spons en een emmertje met een sopje heb je al genoeg! En hoe chill is het om een glimmende auto of scooter te hebben voordat de zomer begint.  

  • Tip 1: Begin met het afspuiten van je auto of scooter. Dit kan gewoon met een tuinslang of een emmer water!
  • Tip 2: Als je auto/scooter goed is afgespoeld kan je beginnen met het schoonmaken van je auto. Hiervoor gebruik je een spons en een sopje. Dit kan autoshampoo zijn, maar als je dit niet hebt kan je ook gewoon allesreiniger gebruiken. 
  • Tip 3: Als de auto/scooter helemaal schoon is kan je gaan afdrogen met een droge doek of het natuurlijk gewoon lekker door de zon laten drogen!

Geen scooter, fiets of auto om schoon te maken? Je kan natuurlijk ook de schuur in duiken om deze eens op te ruimen!

Of om de schuur op te ruimen…

De schuur opruimen is ook iets waar normaal echt geen tijd voor is. Het hele jaar door blijf je er maar spullen bij gooien. Meestal denk je ook nog eens ‘komt later wel’ of ‘volgende keer ruim ik het wel even op’, maar in de praktijk komt het er gewoon niet van.

Dus, kom van die bank af en ga in de actiemodus! Opruimen zorgt voor positieve energie!! En het enige wat je hier voor nodig hebt, zijn een paar vuilniszakken.

  • Tip 1: Als eerste is het verstandig om wat ruimte te maken in de schuur. Haal dus zoveel mogelijk dingen naar buiten, zodat je er wat beter bij kan. 
  • Tip 2: Ga vervolgens alles uitzoeken. Kijk daarbij wat je echt nog wil houden en nodig hebt. Oude zooi wat je zelf niet meer kan gebruiken? Breng dit dan naar de kringloop misschien kan je iemand anders hier nog blij meemaken. Is het nou echt troep gooi het dan in de vuilniszak! 
  • Tip 3: Haal nog even snel de bezem er doorheen, zodat ook de vloer even wordt ‘opgeruimd’. Als alles helemaal is opgeruimd kunnen de rest van de spullen weer terug de schuur in en klaar is kees!   

Ook vandaag weer verse kijktips, dit keer van Anne!

Deel dit via:
Redactie