Heb jij ook een goed idee?

EXPO ‘What the Fraud?!’

Stel je voor: je bent lekker aan het gamen op je laptop en opeens krijg je een link waarin staat dat je een kans maakt op een nieuwe Iphone 11. Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven met je gegevens via de website. En zo makkelijk is het voor de fraudeurs om achter jouw persoonlijke gegevens te komen en hier vervolgens fraude mee te plegen.

Identiteitsfraude is dan ook iets dat helaas steeds vaker voorkomt. Fraudeurs die met jouw gegevens allerlei spullen bestellen, zonder dat jij hier vanaf weet. Tot de rekening op jouw mat valt… 

Maar wist je dat het vervalsen van je ID om een club binnen te komen ook onder identiteitsfraude valt? En dat je hier een strafblad mee kan krijgen? Veel jongeren zijn hier niet goed genoeg van op de hoogte of denken vaak ‘dit overkomt mij toch niet’.

“What the fraud?!” 

Van 13 tot 19 maart zouden we een kunst expositie houden, speciaal ontworpen op het thema Identiteitsfraude. Door middel van kunst wilden wij een duidelijk beeld geven over identiteitsfraude, door gebruik te maken van schilderkunst, foto’s, film en visual design.

Op de foto’s staan bijvoorbeeld verschillende modellen afgebeeld die door het dragen van veel make up een soort masker op hebben. Maar valt dit dan ook onder identiteitsfraude? Daarnaast staan er verschillende schilderijen op ezels waarbij er verhalen van slachtoffers en fraudeurs te lezen en bekijken zijn. Want waarom zou een fraudeur zoiets doen?!

Change of plans

De opening van de kunst expositie zou op vrijdag 13 maart plaatsvinden, maar door het volgen van de richtlijnen van het RIVM hebben we deze moeten afblazen. Om toch ons product te kunnen delen, hebben we dit beschikbaar gemaakt via ons instagram account van ‘What the Fraud’.

Check ook ons instagram account!

Thema: ID fraude
Resultaat: Toffe kunst expositie over identiteitsfraude
Fase: Gerealiseerd