Plastic, vlees en kleding – hoe schadelijk is het nou echt?

Hoe bewust ben jij dagelijks bezig met de keuzes die je maakt om jouw eigen impact op het milieu te verlagen? In deze reportageserie onderzoeken we drie thema’s waar veel jongeren dagelijks mee te maken hebben.

Wij zetten onze bevinden voor je op een rijtje!

PLASTIC not so fantastic

Iedereen, maar dan ook echt (bijna) iedereen, gebruikt dagelijks plastic. In de eerste aflevering vragen wij ons af hoe schadelijk deze grondstof voor het milieu is. Ook geven we tips om jouw eigen verbruik te kunnen verminderen! Benieuwd? Check het:

Van snelle naar langzaamaan KLEDING!

Wisten jullie dat de kledingindustrie de op één na grootste milieuvervuiler is ter wereld? Dat is natuurlijk al best wel schokkend! En doordat de kledingtrends zich zo snel achter elkaar opvolgen, wordt deze grote vervuiler in stand gehouden.

Benieuwd geworden? Check de aflevering hieronder!

Bestaat er duurzaam VLEES?!

De laatste aflevering duiken we de wereld van de vleesindustrie in! Anne en Richelle checken hoe vaak jullie vlees eten en gaan langs bij een boerderij waar je zogenaamd ‘slow meat’ kan krijgen.

Bekijk het hieronder!

Deel dit via:
Redactie