Heb jij ook een goed idee?

Reportage serie ‘THE GREEN KILLERS’

Het klimaat en haar veranderingen zijn vandaag de dag een hot topic. Bosbranden, overstromingen, lawines en ga zo maar door. Het klimaat verandert, de fossiele brandstoffen raken op en onze impact op het milieu wordt steeds zichtbaarder. De generatie van nu laat steeds meer van zicht horen, want genoeg is genoeg!

Tegelijkertijd merken we ook dat veel jongeren te weinig weten over de impact van de keuzes die zij dagelijks maken. Een croissantje kopen in een plastic zakje bij de Albert Heijn, die je vervolgens buiten opeet en het zakje weggooit. Is dit nodig? Of kan het ook anders? Lekker een dagje shoppen want er is sale, maar weet jij waar jouw kleren vandaan komen en belangrijker – welke impact dit heeft op het milieu? En hoevaak per week eet jij vlees? Let je bijvoorbeeld op keurmerken of koop je het goedkoopste vlees in de supermarkt?

Richelle en Anne gingen op pad. Ze zijn de straat op gegaan om om jullie mening te vragen, maar hebben ook expert bezocht om het te hebben over de vleesindustrie, plastic gebruik in Nederland en de kledingindustrie. Zij hebben met deze reportageserie onderzocht wat de gevolgen zijn van de keuzes die we dagelijks maken.

In totaal zijn er drie afleveringen van ‘The Green Killers’ online verschenen, benieuwd? Check ze hier:

Als we met z’n allen niet opletten en nadenken bij onze keuzes, dan killen we de groene aarde!

Thema: Duurzaamheid
Resultaat: Reportage serie
Fase: Gerealiseerd