Heb jij ook een goed idee?

Dierner

Overal hoor je dat we minder vlees moeten eten, de grafiekjes en nare verhalen vliegen je om de oren… toch lijkt dat niet altijd genoeg reden om dat biefstukje te laten staan. Wij hebben de perfecte manier gevonden om mensen super laagdrempelig te stimuleren om een avond vegetarisch te eten en te zien dat dat ook onwijs lekker en bijzonder kan zijn! Tijdens het Dierner laten wij mensen inzien dat dieren levende wezens zijn, en niet alleen een stuk vlees op hun bord.

Onder het motto ‘Vanavond is het feest, want jij eet geen beest!’ hebben Cheyenne, Luna, Marit, Tess en Tinka het Dierner bedacht. Tijdens het Dierner maakten vier restaurants uit Gemeente Gooise Meren voor één avond een groot feest van hun dagelijkse vegetarische gerechten. Op woensdag 19 februari hebben zij deze gerechten namelijk extra uitgelicht in het speciale Dierner-menu.

Op het moment dat mensen de bewuste keuze maakten voor een volledig vegetarische maaltijd, kregen zij niet alleen een diervriendelijk gerecht uitgeserveerd, maar maakten wij van hun tafel een extra feestje. Op een speelse wijze kleedden wij de tafel zo aan, dat er toch dieren bij het eten aanwezig waren, maar dan natuurlijk niet op het bord. Bij de aankleding zaten onder andere leuke bloemetjes, boerderijdieren en een persoonlijk bedankkaartje van een van de dieren die nu nog vrolijk door de wei kan huppelen, omdat er voor een vega gerecht is gekozen!

Thema: Duurzaamheid
Fase: afgerond