Heb jij ook een goed idee?

DAC Inspireert

Keuzes, keuzes, keuzes… Iedereen moet op jonge leeftijd al keuzes maken voor een vervolgopleiding. Dit kan soms erg lastig zijn. Hoe weet je de juiste keuze maakt? En welke opleidingen worden er überhaupt allemaal aangeboden? Hiervoor bedachten de HBO studenten Mats en Roos van de jongste Leidse studentenvereniging DAC tijdens KABOEM een toffe oplossing!

Mats en Roos willen een leuke leerzame beroepenmarkt organiseren voor middelbare scholieren en studenten. De markt moet inspirerend zijn en vooral leuk om naartoe te gaan. Daarom willen ze geen standaard suffe inspiratiedag organiseren, maar de markt in een nieuw jasje steken. Bijna alle jongeren vinden het leuk om naar festivals te gaan en zich te laten verrassen door het aanbod van de programmering. Mats en Roos willen jongeren een echte ervaring creëren door een festivalsetting te gebruiken voor deze inspiratiedag.

DAC Inspireert

Op deze vette dag zullen lezingen worden gehouden, mensen uit het beroepsveld rondlopen, studiekeuzetest worden gehouden maar natuurlijk zullen er ook verrassende elementen terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een waarzegster, de toekomst lezen vanuit de sterren en het doen van spannende chemische proefjes. Ook de ambachtelijke beroepen zullen een plek krijgen op het festival, door bijvoorbeeld te worden uitgedaagd om iets te bouwen, te bakken of te fixen.

De inspiratiedag zal voor alle jongeren zijn die hun referentiekader willen verbreden.

Dinsdag Avond Club (DAC)

De Dinsdag Avond Club (DAC) is de jongste en snelst groeiende studentenvereniging uit Leiden die het allemaal net even anders doen. Op de dinsdag wordt er gegeten en geborreld en daarnaast zijn er jaarlijkse evenementen zoals een gala, dies, SubClubavond en reizen. DAC is de ideale mix tussen een grote gezelligheidsvereniging en een activiteitenvereniging.

In 2020 vieren zij hun Lustrum jaar, met als thema ‘Prisma’. Dit thema sluit perfect aan bij de inspiratiedag! Je komt namelijk met een bepaald idee of beeld binnen en gaat weer weg met een verruimd referentiekader.

KABOEM

Mats en Roos hebben tijdens KABOEM in een dag het idee uitgewerkt en veel toffe dingen bedacht om de dag extra inspiratievol te laten zijn. De jury was blij verrast en vond hun idee mega waardevol voor de stad! Zij hebben een financiële ondersteuning van 500 euro gekregen van KABOEM, met de uitnodiging van zowel Cultuurfonds Leiden als Fonds1818 om verder mee te denken over het concept om het groots aan te kunnen pakken.!

Benieuwd naar hun avontuur? Stay tuned!!


Fase: Conceptfase