KABOEM!

‘Geef jouw idee in één dag een vliegende start!’

Leiden, 14 november 2019

De beste ideeën ontstaan vaak in de kroeg met een biertje in de hand, na de wedstrijd in de kantine of gewoon met een gezellig avondje chillen. En dan? Wat is de volgende stap? Je bent overtuigt van je vette/toffe idee. Het enige probleem is dat je nog niet de tools hebt om je idee te realiseren. KABOEM! 

Met KABOEM worden de jongeren van de Leidse verenigingen uitgedaagd om buiten de veilige kaders van de vereniging te denken en een vet idee voor de buurt, wijk of stad te bedenken. Door mee te doen aan KABOEM kunnen zij werken aan hun eigen talenten en leren zij in één dag wat je nodig hebt om ondernemer te zijn! 

KABOEM is een traject waarbij je hulp krijgt om in één dag jouw idee uit te werken tot een vet projectplan. Aan het einde van de dag mag iedereen zijn projectplan presenteren voor een echte jury. Iedere groep kan tot €1000,- ondersteuning ontvangen van Fonds1818 EN Cultuurfonds Leiden geeft ook nog eens €1000,- euro weg aan het groepje dat het leukste idee voor de buurt, wijk of stad heeft bedacht! 

Het traject is een initiatief van STAD Leiden, oftewel Stichting Talent and Dreams, een projectbureau uit Leiden dat jongeren begeleid bij het opzetten van hun eigen project. Samen met partners als Fonds1818, Cultuurfonds Leiden, Creatief ontwerpbureau Moon en Sleutelstad willen we jong talent stimuleren, ondersteunen en begeleiden bij het starten van zijn of haar eigen project om Leiden nog leuker te maken!  

Op 14 december zal het KABOEM spektakel losbarsten op het kantoor van STAD Leiden (Morsweg 55E1). Leidse jongeren tussen de 16 en 23 jaar kunnen zich tot en met 9 december aanmelden in groepjes van 2 tot 5 personen voor deze vette dag! Wees er snel bij want er zijn maar tien plekken beschikbaar voor deze eerste editie van KABOEM!

Dus, heb jij een goed idee en wil je dat uitwerken tot een goed projectplan én daarmee geld verdienen om het uit te voeren, meld je dan aan bij KABOEM en lanceer jouw idee in één dag. Voor meer informatie en inschrijving kan je terecht op www.stad-leiden.nl/kaboem.

Deel dit via:
Redactie

KABOEM!!

Wil JIJ tot 2000 euro verdienen om jouw droom idee te realiseren? DOE MEE MET KABOEM! Verzamel je vrienden, meld je aan en geef jouw idee in 1 dag een vliegende start! 

Op zaterdag 14 december hebben vier teams keihard gewerkt aan hun idee om aan het einde van de dag een projectplan te kunnen pitchen voor de jury. Door middel van spellen, opdrachten en trainingen hebben zij zich in 1 dag ontwikkeld tot jonge ondernemer.

Benieuwd met welke nieuwe projecten we in 2020 aan de slag gaan? Lees hieronder alles over het project!

Special thanks to Mirjam Flik (Cultuurfonds Leiden), Lech Bakhuizen (Awesome Leiden), Avi Rewat (Fonds1818), Roel Gielkens (Leidse Nachtraad), Leung Wong (Moon creatief ontwerpbureau), Chris de Waard (Sleutelstad FM) en natuurlijk de STADjes Tobias Slingerland, Dennis Bonsen, Kavian Mirzaei, Richelle Nijssen, Ika Vedder, Manon Groot en natuurlijk Jonas Lelieveld!

BLOG: KABOEM: ‘Geef jouw idee in één dag een vliegende start!’
BLOG: KABOEM lanceert 4 nieuwe projecten het nieuwe decenium in!

Deel dit via:
Djoey