WIBAR // LIFF

Op 7 en 9 november slaat EYES WIDE SHUT de handen ineen met LIFF en de Wibar. Twee avonden lang vullen we Leidens nieuwe culturele broedplaats met films, elektronische muziek en nachtcultuur. Van documentaire tot speelfilm, en van experimentele geluidskunst tot nachtelijke clubbeats. 

Kamer 306 vertelt een vergeten hoofdstuk uit de muziekgeschiedenis. Baanbrekend onderzoek in het Philips Natuurkundig Laboratorium legde in de jaren 50’ de basis voor elektronische muziek sindsdien. Na afloop brengt geluidskunstenaar Thomas Ankersmit zijn hommage aan dit pionierswerk ten gehore. 

EYES WIDE SHUT
7 en 9 november 2019 host EYES WIDE SHUT in de Wibar een avond waarin de muziekliefhebber op kan gaan in de muziek. Het zullen avonden worden waar de bezoeker wordt blootgelegd aan experimentele muziek industrie. Op zaterdag 9 november zal er ook een gekke rave plaats vinden in de Wibar.

Donderdag 7 november staat in het teken van de technologie en innovatie die elektronische muziek hebben gevormd, en waarmee nog altijd de grenzen van het genre worden verlegd. Een documentaire, een experimentele live-set en een thematische dj-set vormen een avondvullend programma. 

Op zaterdag 9 november brengen we een hommage aan uitgaanscultuur, het nachtleven en de rave. Een gloednieuwe speelfilm over de magie van de nacht zet de toon voor de rest van de avond. Vervolgens gaan we los met een denderende line-up van live-acts en dj-sets tot in de kleine uurtjes.

7 november 2019 “Kamer 306” en Tomas Ankersmit
Op 7 en 9 november slaat EYES WIDE SHUT de handen ineen met LIFF en de Wibar. Twee avonden lang vullen we Leidens nieuwe culturele broedplaats met films, elektronische muziek en nachtcultuur. Op donderdag 7 november staat ons programma in het teken van de technologie en innovatie die elektronische muziek hebben gevormd, en waarmee nog altijd de grenzen van het genre worden verlegd. 

De documentaire Kamer 306 vertelt een vergeten hoofdstuk uit de muziekgeschiedenis. Op het Philips Natuurkundig Laboratorium legde baanbrekend onderzoek naar elektronische muziekinstrumenten, luidspreker- en microfoonontwerp en synthetisch geluid in de jaren 50’ de basis voor elektronische muziek sindsdien. 

De avond wordt ingeleid door Johan van Kreij, muzikant, componist en docent aan het Koninklijk Conservatorium. Na afloop brengt geluidskunstenaar Thomas Ankersmit zijn hommage aan dit pionierswerk ten gehore. Eerder presenteerde hij zijn elektronische composities al in het Stedelijk Museum Amsterdam, het Tate Modern in Londen en het MoMA in New York.

9 november 2019 “Beats” en fissa
Op 7 en 9 november slaat EYES WIDE SHUT de handen ineen met LIFF en de Wibar. Twee avonden lang vullen we Leidens nieuwe culturele broedplaats met films, elektronische muziek en nachtcultuur. Op zaterdag 9 november brengen we een hommage aan uitgaanscultuur, het nachtleven en de rave. 

De Schotse speelfilm Beats vertelt het verhaal van twee vrienden op zoek naar de avond van hun leven. Terwijl thuis en op school hun ingewikkelde werelden op het punt staan voorgoed te veranderen, komen ze in aanraking het ondergrondse nachtleven van Glasgow. Hier vinden ze bevrijding en verbroedering in de anarchie en de roes van de rave. Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van de nacht, met een soundtrack die de titel eer aandoet. Na afloop gaan we los met een denderende line-up van live-acts en dj-sets tot in de kleine uurtjes.

Deel dit via:
Redactie