Feministen zijn geen mannenhaters

Afgelopen vrijdag 11 oktober was het zo ver FELfest Leiden vond plaats. Het was een groot succes en een ontzettend motiverende en gezellige avond. Wij gingen ook even langs!

We werden rond 4 uur ontvangen in het PLNT gebouw in Leiden. Met een heel relaxte sfeer en een bakkie koffie maakte iedereen kennis met elkaar. Meteen viel het ons op dat er ook een aantal mannen waren. Dit is erg belangrijk want FEL is niet alleen bedoeld voor vrouwen. Hierna begon het welkomstwoord en de eerste lezing van Hasna El Maroudi. Deze ging over Intersectional Feminism. Alle lezingen zijn gehouden in het Engels zodat ook mensen van andere afkomsten naar de lezing konden komen. 

Op de avond zelf waren lezingen van onder anderen: Emma Herman, Elisabeth Timmermans en Ashwini Uthrapthi Shakila. Er waren twee rondes met lezingen en dan kon je zelf kiezen naar welk onderwerp je graag zou willen luisteren. Of je geïnteresseerd was in sex, geld of liefde er was over elk topic een lezing.

De organisator Rosanne zelf vond het een hele geslaagde avond. Ze heeft ontzettend veel goede reacties gehad van iedereen. Zelfs de sprekers waren allemaal blij verrast van de sfeer het publiek. Na afloop van het evenement hebben we een aantal vragen aan haar gesteld over de avond. Het belangrijkste van de avond vond zij zelf het feit dat er veel mannen waren: “Feministen zijn geen boze mannen hatende vrouwen”. Dat werd goed zichtbaar deze avond.

We vroegen haar wat het hoofddoel was van de avond en dat was het samenbrengen van gelijkgestemde om vervolgens samen enthousiast te kunnen zijn over deze onderwerpen. Volgend jaar zullen er weer verschillende evenementen georganiseerd worden. Te beginnen met verschillende literatuur avondjes.

Wil je volgen wat Fel nog meer van plan is? Volg de site van Felleiden. Wil je de instagram volgen? Hier zijn ze erg actief op.

Deel dit via:
Redactie