We hebben een winnaar!

Mijn naam is Richelle! Ik loop tot april stage bij STAD Leiden. Afgelopen tijd heb ik samen met de andere stagiaires keihard gewerkt om een project op te zetten. Dit project is een foto-expositie genaamd: Onder mijn Vleugels. Ik zal jullie wat meer vertellen hierover!

Ik heb mezelf vooral bezig gehouden met het maken van een website, de Intagram en Facebook pagina. De andere stagiairs hebben zichzelf ook gericht op hun taken. Ika was vooral bezig met de mantelzorgers. Ze voerde gesprekken om hun verhalen te horen en de foto’s te maken! Ook zorgde ze voor de gehele planning. Manon hield zich bezig met grafisch vormgeven en zorgde ervoor dat alle foto’s mooi in elkaar werd gezet. Jonas heeft vooral afspraken ingepland, gebeld met verschillende organisaties en van alles en nog wat. 

Wij werden allemaal steeds enthousiaster wanneer we weer één van onze taken hadden afgerond. Iedere dag kwamen we steeds een stukje dichter bij de foto-expositie. Regelmatig kwam Barbra langs van Barbraverbijfotografie. Zij hielp ons uit te leggen hoe we mooie foto’s konden maken, de foto’s achteraf na te kijken en Manon te helpen met het grafische gedeelte. Toen eenmaal alles klaar was, hebben we alles naar Drukkerij America gestuurd, zodat we de volgende week alles op de Lammermarkt konden opbouwen. 

Samen met drukkerij America hebben we maandag 7 oktober alles opgebouwd. Het eindresultaat was zo mooi geworden en zo tof om ons harde werk eindelijk te kunnen zien! Alles was klaar! Het was nu een questie van de social media pagina’s bijhouden en ervoor zorgen dat het aandacht kreeg. Door alles te promoten op de Instagram en Facebook pagina van STAD Leiden kregen we steeds meer volgers. Ook de mantelzorgers zelf promoten Onder mijn Vleugels. Dit zorgde ervoor dat we steeds meer volgers online kregen. 

Wanneer we met elkaar gingen kijken bij de Lammermarkt merkte we dat mensen er naar keken, langs liepen en sommige zelfs de QR-Code scande! Super tof!

Bij de eindpresentatie in Leiden hebben we uitgelegd hoe we te werk zijn gegaan en de uitwerking ervan. Achteraf heeft de jury, alle stagiairs en begeleiders van iedere STAD- locatie bij onze expositie een kijkje genomen. Hierbij hebben ze ook de QR-Code gescand en enkele verhalen gelezen op de website. 

Er is maar één iemand die de winnaar kan zijn and guess what?! WE WON! YEAHHH! Super cool! Wij zijn hier zo blij mee en trots op! Onze foto-expositie is inmiddels opgeruimd en afgerond, maar wij vonden dit onwijs leuk om te doen!

Deel dit via:
Redactie