Heb jij ook een goed idee?

FELfest: Mind the gap

Een jaar geleden waren de dames nog erg benieuwd hoe het Leidse publiek zou reageren op een groep feministen die zichzelf een weg banen in Leiden. Nu – een jaar verder – vierden zij hun 1-jarig bestaan met hun twintigste evenement!

Wat is FEL?

FEL staat voor feministische evolutie Leiden, een Leidse organisatie die bestaat uit ambitieuze jonge vrouwen met een passie voor feminisme en emancipatie. Twee termen die misschien wat stoffig klinken en voor onduidelijkheid kunnen zorgen, maar in feite gaat het om gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

FEL is vorig jaar opgericht door 3 Leidenaren en is in een jaar uitgegroeid naar een herkenbare organisatie in het Leidse culturele leven. Zij zien bijvoorbeeld dat er nog werk te doen is als het gaat om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek en bedrijfsleven en het structurele geweld tegen vrouwen. Maar ook thema’s als klimaatverandering, racisme en digitalisering vinden zij belangrijk om te behandelen.

FELfest

Om te vieren dat FEL een jaar bestaat organiseerden de dames een groot evenement met als thema ‘Mind the Gap’. Met dit thema vragen zij aandacht voor verschillende kloven tussen mannen en vrouwen: op de arbeidsmarkt, het onderwijs en relaties.

Op 11 oktober barste het feest los in PLNT (Langegracht 70, Leiden). Er waren lezingen, workshops en vrouwelijke ondernemers en artiesten aanwezig die hun werk konden showen. En natuurlijk was er ook genoeg tijd om met elkaar te borrelen. Want de beste discussies ontstaan altijd tijdens de borrel!

Wij vinden het vet!

Wij vinden het super vet dat FEL bestaat en dat zij dit gedachtegoed voor iedereen beschikbaar willen maken, daarom steunen we ze graag!

Ben je benieuwd hoe FELfest was, lees dan de blog van Manon! Ben je benieuwd naar de komende events van FEL check dan de insta en facebook, hier is nog veel meer info te vinden!

BLOG: Feministen zijn geen mannenhaters


Resultaat: Een vette avond met veel blije gezichten!
Fase: Afgerond