Op ontdekking tijdens Bob de Brouwer zijn vossenjacht!

Jonas legt het spel uit

Mijn naam is James en mijn tweede stageweek bij STAD Leiden is net ingegaan. De eerste week was super leuk en met klap op de vuurpijl mocht ik meteen op zaterdag voor eerst mee met het project van Jonas, zodat ik een verslag kon schrijven voor Bob de Brouwer’s Vossenjacht.

Jonas loopt ook stage bij STAD-Leiden en is afgelopen jaar zijn eigen project gestart! Ik vind het best wel spannend, maar ik heb er ook super veel zin in. Jonas is de afgelopen week erg druk geweest met de laatste voorbereidingen, dus ik ben benieuwd! Voor de vossennacht heb ik een eigen team samengesteld en ging op ontdekkingstocht! Benieuwd naar mijn ontdekkingen? Lees dan mijn verslag!

De start van de vossenjacht

We verzamelden bij Utopia, dit is een discotheek in Zoeterwoude. Iedereen meldde zich netjes bij Jonas en ging vervolgens naar binnen voor een lekker biertje. Toen de ruim 100 bezoekers binnen waren en iedereen een drankje had gedronken riep de barman luidkeels dat het bier op was! Paniek! De lichten werden de gedimd, de TV sprong aan en Bob de Brouwer vertelde aan iedereen hoe we het feest konden redden. Iedereen moest namelijk in het dorp op zoek naar werklui die de ingrediënten voor het brouwproces bij zich hadden. Als zij alle ingrediënten compleet hadden, zou er een telefoonnummer zichtbaar worden zodat zij de onbekende feestlocatie konden vinden! 

Nadat Bob de instructies had gegeven, kon ieder team zich bij Jonas melden voor hun eerste raadsel. De vossenjacht was geopend!

Heel Zoeterwoude door!

Ik ging op pad met Dennis, een maat van mij. Wij waren met zijn tweeën een team en he-le-maal niet bekend in Zoeterwoude. Dus extra spannend. Toen we bij de eerste vossen kwamen viel het ons op dat zij echt goed in hun rol zaten! Ze waren goed te herkennen en andere teams hadden hen ook gevonden. Iedereen had het naar hun zin en deden fanatiek mee! 

Er waren veel verschillende en opdrachten en leuke raadsels. Sommige waren sportief, andere uitdagend en voor sommige moesten we goed nadenken. Na het voltooien van de opdracht kregen we een ingrediënt en een nieuw raadsel. We fietsten door heel Zoeterwoude en eindigden uiteindelijk op de mysterieuze en onbekende feestlocatie. 

Na lang zoeken vonden we een vos
Huldiging op een onbekende locatie

“Welkom op me feessie, goed dat jullie veilig zijn aangekomen. Jullie mogen nu al jullie ingrediënten in een grote pot gooien!” Zei Bob. We gooiden de sigaretten, koekjes, hopjes, flesje bier en nog meer in de pot en liepen daarna naar het feest. Binnen was er een journalist die ons vragen stelde over de tocht, hoe we het hadden opgelost en daarna werden we gehuldigd als 12e! De DJ’s waren al lekker plaatjes aan het draaien, de vossen stonden op de dansvloer en het feest van Bob de Brouwer was begonnen! 

Het was een super toffe avond, goed georganiseerd door Jonas. Een avond vol ontdekkingen, avontuur en een goed feest! 

Check de Facebook en Instagram van Bob de Brouwer voor de foto’s.

Deel dit via:
Redactie