Backstage bij Werfpop 2019

Als ik denk aan Werfpop dan denk ik aan een multicultureel Leids festival voor alle leeftijden waar al mijn vrienden en familie zijn. Ik, Tycho, ga er al mijn hele leven naartoe en mag voor het eerst een kijkje backstage nemen op Werfpop en te werk gaan als persfotograaf voor STAD! Super cool – dus ik deel dit graag met jullie!

Backstage

Bij aankomst moest ik naar binnen via de crew/artiesten ingang wat ik stiekem al heel cool vond. Toen ik backstage aan kwam op Werfpop kreeg ik nog even een korte uitleg van Wouter (beeld coördinator) over wat wel en niet mocht en kreeg een pasje om mijn nek met ‘’persfotograaf’’ er op.

Backstage op Werfpop was niet heel veel te beleven, er stonden een paar cabines, een wc en de ingang naar het podium. Hier had ik eigenlijk meer van verwacht. Met de artiesten mocht ik niet praten en ik mocht ook geen opmerkingen tegen hen maken. Toen ik Ray Fuego, één van mijn favoriete artiesten, backstage zag was het wel even lastig om mijn mond te houden, maar het is gelukt!

20 minuutjes na binnenkomst begon het optreden van de Zeal & Ardor een satanische black metal band uit Zwitserland. Ik mocht in de gracht voor het podium staan om foto’s te maken en dat was echt super vet. Ik heb zelf niet heel verstand van fotografie en beeld maar ik vind dat ik toch een paar mooie foto’s heb gemaakt.

Multicultureel

Tijdens het optreden stond letterlijk alles en iedereen mee te genieten, en zoals ik al zei is Werfpop een heel erg multicultureel festival. Truus van 70 was aan het springen met een biertje in haar hand, en een groepje surinaamse jongens met hip-hop kleding aan stonden lachend te headbangen.

Na het optreden van Zeal & Ardor was Wende aan de beurt, een heel kalmerende poëtische zangeres. Wat mij erg opviel is dat iedereen bleef staan, dus ook de zwart geklede headbangers die normaal naar death metal luisteren bleven staan om even tot rust te komen en te genieten van Wende

Exclusief

Een ander voordeel aan persfotograaf zijn is gratis plassen! Als je het een beetje slim aanpakt kan je zelfs je vrienden gratis laten plassen door je pasje aan hun mee te geven. Maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan want ik moest mij netjes aan de regels houden ;). Ook kon je even je vrienden snel naar voren begeleiden. Door de menigte te lopen en je pasje een beetje belangrijk omhoog houden terwijl je serieus kijkt werkt goed.

Na deze 2 optredens ben ik nog naar de 2de stage gegaan waar Noisia bijna zou gaan draaien. Noisia is een Nederlands trio uit Groningen die zich vooral bezighoudt met D&B, Dubstep, en Neurofunk. Zelf vind ik Noisa heel vet dus was ik sowieso al van plan om hier naartoe te gaan.

Noisia draait op festivals over de hele wereld dus ik vind het best knap dat Werfpop hun heeft kunnen regelen terwijl ze een gratis festival zijn. Het was echt super gaaf en ook hier heb ik ook een paar mooie foto’s gemaakt.

Tot volgend jaar!

Kortom, dit is één van de beste Werfpop ervaringen die ik tot nu heb gehad, veel verschillende mensen, veel van geleerd en lekker veel privileges .Volgend jaar ga ik denk ik toch weer gewoon lekker feesten in plaats van foto’s maken. Tot volgend jaar, werfpop !

(klik op het linkje hier onder voor de rest van de foto’s)
Foto Albumpje

Deel dit via:
Redactie