Lucebot wint tweede prijs in Kunstwedstrijd!

Via een bijzondere 444-kunstroute bracht de Universiteit Leiden een ode aan de geesteswetenschappen. 25 studenten, alumni en medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen stuurden ter ere van het 444-jarige bestaan van de universiteit uiteenlopende kunstwerken in geïnspireerd door het thema ‘Humanties matter’. Benjamin en Pablo stuurden met succes een heel bijzonder kunstwerk in en wonnen hier de tweede prijs mee!

De jury had een lastige klus aan het beoordelen van alle inzendingen, maar ze waren unaniem over de Lucebot: origineel & vernieuwend!

De jury over de inzending van Benjamin & Pablo:

Het interactieve werk laat op interessante wijze de verbinding tussen kunst en technologie goed zien. Aannames over de verdiensten van geesteswetenschappen – mooi kunnen schrijven – worden op de proef gesteld. Het werk roept vragen op als: ‘Zijn auteurs van poëzie of literatuur van belang?’ of ‘Zijn zij de genies waaraan de kunst is ontsproten?’.

Dat klinkt als een mooie overwinning!

Houd de facebook en instagram van Kijkschrift in de gaten, er komt dit jaar nog een hoop moois aan!

Deel dit via:
Redactie