Leidse graffiti collectief is gevormd: De O.K. Leiden is een feit!

Na zes maanden heel hard werken was het op 12 mei eindelijk zo ver, de O.K. Leiden Graffiti Jam! Op zeven grote panelen konden veertien artiesten hun creativiteit de vrije loop laten, met in totaal 112 spuitbussen verf. Met de jam kreeg de Leidse graffiti scene sinds een hele tijd weer een positieve impuls.

Om 9:00 uur ‘s ochtends stond het opbouwteam in de startblokken om alle panelen in elkaar te zetten. Vanaf 11:00 uur werden de eerste artiesten ontvangen door Dennis Bonsen (20) met een ferme handdruk en een zwikkie spuitbussen. De artiesten kregen een eigen paneel toegewezen en konden met hun eigen kleuren set aan hun masterpiece beginnen.

Voor deze eerste O.K. Leiden Jam wist Dennis lokale schrijvers bij elkaar te brengen van verschillende niveau’s. De jongste artiesten waren pas 13 en 15 jaar oud en deden zeker niet onder voor de andere artiesten. Voor veel artiesten was het voor het het eerst dat zij elkaar ontmoette of überhaupt in een ‘open’ setting hun graffiti piece in alle rust konden neerzetten. De sfeer was ongedwongen en heel erg positief. Er werd kennis uitgewisseld, tips gegeven en zelfs samen aan een piece gewerkt.

Het nieuwe Leidse graffiti collectief is gevormd. De O.K. Leiden is een feit en dat is niet onopgemerkt gebleven. Vier dagen na de O.K. Leiden jam werd Dennis gebeld door Marleen Schreuder en Alex Jan Friso (raadslid gemeente Leiden, GroenLinks) voor wat extra achtergrondinformatie. ‘S avonds sprak de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling over een nieuw graffiti collectief in Leiden en de mogelijkheid om gebieden die in ontwikkeling zijn op te pimpen. Wat ons betreft een top plan!

Check de facebook en het instagram van de O.K. Leiden voor alle ins & outs, er komen toffe dingen aan!

Deel dit via:
Redactie