Heb jij ook een goed idee?

De O.K. Leiden Jam

Dennis Bonsen (20) heeft een grote passie voor graffiti. In de twee jaar dat Dennis nu in Leiden woont is het hem opgevallen dat de graffiti-scene in Leiden een beetje is uitgestorven. Er zijn illegale tags en stickers, maar er is geen ruimte voor mooie graffiti tekeningen. Met de O.K. oftewel: ‘Openbare Kunst Leiden’ gaat Dennis hier verandering in brengen.

Collectief
Daarom start Dennis een collectief voor jonge grafiti-schrijvers en street-artists. Met het O.K. Leiden collectief wil Dennis een alternatief bieden voor illegale spuiterij, zodat artiesten hun artistieke waarde op een legale manier kunnen uiten.

O.K. Leiden Jam
Om een Kickstart te geven aan het collectief van de O.K. Leiden organiseert Dennis op 12 mei een zogeheten graffiti-jam op het verlaten schoolplein van het oude schooltje aan Ballonpad 2, Leiden. Tijdens deze ‘jam’ komen verschillende graffitischrijvers samen van jong tot oud, om kennis en ideeën uit te wisselen met elkaar. En belangrijker nog, tijdens de ‘jam’ leren de schrijvers elkaar beter kennen en kan de basis voor het collectief worden gelegd.

Voor de Jam zijn er 7 grote panelen in elkaar gezet, die door 14 lokale schrijvers aan beide kanten zijn beschreven. Het is de bedoeling dat er ruimte is voor ontwikkeling zodat ervaren en beginnende schrijvers worden gestimuleerd om aan de slag te gaan, het beste uit zichzelf te halen en van elkaar te leren. Dit is de start van de OK Leiden.

Deze eerste ‘O.K. Leiden Jam’ is mede mogelijk gemaakt door Praxis Leiderdorp, Nicolaas Verfhuis en Montana CansVolg de OK Leiden op Facebook en Instagram!

BLOG: Leidse graffiti collectief is gevormd: de O.K. Leiden is een feit!


Resultaat: Kick off evenement met 14(!) lokale schrijvers
Fase: Afgerond