De geboorte van ‘Lucebot’ was een groot succes!

Warme gedichten! Vers van de pers! Poëzie is kinderspel! Een aantal kreten die je waarschijnlijk afgelopen zaterdag over de Leidse markt hebt horen galmen. De ‘Lucebot’ werd daar met een bijzondere geboorte op de wereld gezet.

Na hun inschrijving bij Kickstad hebben Pablo Kattenberg (23) en Benjamin Schoonenberg (22) maandenlang gesleuteld aan het project. Zaterdag was het showtime op de Leidse markt. Hun ‘Kijkschrift’ werd met de geboorte van de kunstmatige intelligente robot ‘Lucebot’ de wereld in gebracht.

Kijkschrift is een artistiek en literair pop-up tijdschrift, waarvan de bladzijden onder jouw ogen van de pagina afglijden en tot leven komen in de vorm van visuele kunst en poëzie in de Leidse binnenstad. Geïnspireerd op de gedichten van de schrijver en kunstenaar Lucebert. De jongens hebben samen met Céline Kattenberg (23) het bijna onmogelijke waar gemaakt en creëerden een Kunstmatige Intelligentie die poëzie uitspuugt. Ja het bestaat echt!

De voorpagina van het Kijkschrift kwam afgelopen zaterdag tot leven met een marktkraam op het stadhuisplein. Waar mensen wat verlegen de kraam betraden, gingen zij weg met een glimlach en een verwarde blik. Het doel van de jongens was het gesprek met de mens aangaan over de ontlezing die er in de wereld gaande is. En of ze dat gesprek hebben gevoerd!

Veel marktbezoekers hebben die dag een gedicht van de Lucebot mee naar huis genomen in hun boodschappentas. De bizarre gewaarwording en het gedicht als aandenken zal deze mensen hoogstwaarschijnlijk nog wel even bijblijven. Het was een succes en de jongens kunnen niet wachten om de Lucebot te ontwikkelen en naar een hoger niveau te tillen. De ‘Lucebot’ heeft nog veel meer in , dus houdt Kijkschrift in de gaten op Facebook en Instagram.

Deel dit via:
Redactie