Nieuwe stagiaire: Wie ben ik?

Wie ben ik? Ik ben Zsarisse en ik ben de nieuwe stagiaire van STAD Leiden. Ik ben 18 jaar en woon in Den Haag. Veel hobby’s heb ik niet, ik ben vooral bezig met school en werk en als ik daar niet bezig mee ben, dan ben ik aan het Netflixen of een boek aan het lezen.

Een klein beetje meer over mij
Ik ben een awkward non-sociale vlinder die veel te veel op tumblr, snapchat, insta en twitter zit. Ik vind het altijd leuk om nieuwe vrienden te maken alleen ben ik een beetje een verlegen schildpad die het meestal moeilijk heeft om met nieuwe, onbekende mensen te praten.

Netflix, films en boeken

Ik kijk heel veel films, maar op Netflix ben ik vooral bezig naar het zoeken van nieuwe series die ik kan gaan kijken. Ik heb liever een serie dan een film omdat ik er dan langer mee bezig ben en de verhaallijn niet te snel gaat. Horror en actie zijn de onderwerpen die ik het leukst vind om te kijken. Vroeger was het altijd romantiek en drama, maar daar ben ik een beetje uitgegroeid. Het is altijd te cliché en altijd wel dezelfde soort verhaallijn, natuurlijk vind ik het soms wel leuk om naar te kijken maar het is niet meer mijn favoriet.

Verder hou ik ook heel erg van lezen en dan voornamelijk poëzie. Ik las altijd normale fictieboeken van John Green, maar toen kwam ik achter de schrijver Rupi Kaur en Amanda Lovelace en werd helemaal verliefd op poëzie. Nu is dat het enige wat ik nu nog lees.

Waar studeer ik?

Ik volg de opleiding mediaredactie medewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Dat houdt in dat ik leer hoe het is om op een redactie te werken. Dat is niet alleen schrijven, maar ook foto’s en video’s maken en editen, ideeën bedenken, interviews afnemen en meer.  Het is dus een vrij brede opleiding.

Ik zit nu in mijn 2e jaar en ben nu aangekomen in de tijd waarin we stage moeten lopen. Ik loop nu stage bij STAD Leiden. Het is echt een leuk bedrijf om stage bij te lopen omdat iedereen zeer gezellig is. Ook vind ik het leuk dat de maandelijkse projecten over maatschappelijke onderwerpen gaan, want dat vindt ik zeker wel belangrijk om over te hebben.

Wat wil ik leren?

Wat ik vanuit m’n stage wil leren is beter leren samenwerken en om te netwerken want ik weet van mezelf dat ik daar helemaal niet goed in ben en vooral altijd alleen werk. Ook wil ik leren om te kunnen beslissen en knopen door te hakken, ik ben echt zo’n persoon die heel lang gaat twijfelen om een keuze te maken. Dat wil ik veranderen en ik denk dat ik dat bij STAD wel kan leren.

Mijn eerste week op m’n stage zit er alweer bijna op en ik vind het tot nu toe echt een gezellige stage. Vooral omdat ik met andere jongeren van mijn leeftijd om me heen zitten en niet alleen van die saaie volwassenen en dat maakt de stage toch nog wel leuk. Verder zijn het tot nu toe geen enorme opdrachten en heb ik genoeg tijd gehad voor mijn schoolopdrachten. Ik hoop dat het een leuke stage blijft.

Deel dit via:
Redactie