Heb jij ook een goed idee?

Verlicht je STAD

Hoe vet zou het zijn als jij helemaal zelf mag bepalen wat er in de stad gebeurt? Dat jouw ideeën worden gehoord een zelfs worden uitgevoerd?! STAD Haarlem bedacht ‘Verlicht je STAD’: een campagne om de vetste ideeën van jongeren in Haarlem te verzamelen.

Omdat we bij STAD van mening zijn dat jongeren zelf het beste kunnen bepalen wat ze missen in hun eigen stad, gingen we tijdens de maand van de Nieuwe Democratie op zoek naar toffe ideeën. Op verschillende plekken door de stad, waar jongeren vaak komen, plaatsten we ideeën bussen. Jongeren konden ter plekke een idee opschrijven en samen met hun gegevens in de bus doen. De vetste ideeën zouden worden uitgekozen en uitgevoerd worden in samenwerking met STAD Haarlem.

Naast de bussen gingen we ook de straat op om aan jongeren te vragen: ‘Hoe verlicht jij je STAD?’ Daaruit ontstond onderstaande video en spoorden we jongeren nog eens aan om ook via Instagram hun ideeën naar ons op te sturen.

Na een aantal weken hebben we de ideeënbussen opgehaald en hier zaten al ontzettend toffe ideeën bij. Zo wilde iemand een waterballonnengevecht in de zomer en een ander vroeg om een kledingruil voor meiden. Ook Gemeente Haarlem was heel blij om te zien en horen dat jongeren actief willen nadenken over wat de stad beter kan maken.

Thema: Nieuwe democratie
Resultaat: Het verzamelen van een aantal toffe ideeën van jongeren uit Haarlem.
Fase: afgerond