DE VERLICHTING-I HET KOSMISCHE AVONTUUR

Na een lange tijd van voorbereiding lanceerde de Verlichting vrijdag 8 februari 2019 een nieuw hoofdstuk in de techno wereld. De eerste editie van ‘De Verlichting’ is een feit! Het avontuur door de ruimte en tijd liet een ieders zintuigen prikkelen. Het was een muzikale ontdekkingsreis die tot de vroege ochtendgloren mocht duren. Wij blikken terug op een fantastische avond.

De 7 vrienden uit Leiden hebben met deze editie bewezen dat ze mee kunnen draaien in de muziekwereld. Van de aankleding tot de muziek was alles tot in de puntjes uitgewerkt. Dansen tot in de vroege ochtenduren was daarom geen straf en dat was zeker ook te merken aan de energie dat het feest met zich meedroeg.

EEN AVOND DOOR DE STERREN
De ‘trip’ begon al op Leiden Centraal waar zich een menigte verzamelden die voor een avondje hun sleutelstad verlieten om zich naar de Pip in Den Haag te verplaatsen waar het feest gehouden werd. Een astronaut die op het station stond te wachten leidde de verhevenen in een NS spaceshuttle naar het feest. Een van de belangrijkste aspecten van het feest was de aankleding. De aankleding was op een erg hoog niveau uitgewerkt. Voor deze editie hebben de vrienden zich aan het thema ‘Sterrenkunde’ gehouden. De levenscyclus van een ster werd volledig verbeeld in zowel een visuele als muzikale show.

AANKLEDING
Gigantische ballen gevuld met licht en veel rook denderde door de oude brandweerkazerne, waar de Pip zich bevindt. Lasers vlogen om je oren door de grote zaal tot in de snoeiharde techno bunker. Overal waar je keek hebben de mannen van de Verlichting hun best op gedaan. Door een fisheye camera boven de dansende menigte te hangen en te projecteren op 3D vormen achter de DJ, werd er gespeeld met de hersenen van het publiek.

MUZIEK
Naast de lichtshow was er ook een duidelijke ontwikkeling te horen in de muziek. Op het begin van de avond kon je dansen op een melodische slow tempo techno, maar naarmate de avond dieper de nacht in dook steeg het tempo en ruilde de melodie zich in voor een harde bas. Elke fase waar een ster doorheen gaat wordt harder en heftiger en zo ging dat ook met de muziek. In de eindshow implodeerde de ster en dat leidde tot een bizarre sfeer wat het publiek kippenvel opleverde.

Kortom; de eerste editie van De Verlichting is een mega toffe reis door de ruimte geweest. Voor één avond hebben we allemaal even kunnen voelen hoe het is om als ster in de space rond te zweven. De aankleding, muziek en sfeer was erg goed. We verwachten dat de verlichting na dit succes zeker niet stil blijft zitten, maar zich gaat bezig houden met een nieuwe, toffe editie. Blijf op de hoogte via hun socials op Instagram en Facebook.

Deel dit via:
Redactie