Heb jij ook een goed idee?

De Verlichting

Zeven verschillende achtergronden, maar één gedeelde grote liefde: elektronische muziek! De zeven vrienden kennen elkaar van het werken in de horeca en organiseerden samen al wat kleine evenementen. Nu zijn zij klaar voor de volgende stap. Door hun grootste passies te combineren willen zij vernieuwing brengen in het Leidse uitgaansleven. ‘De Verlichting’ is geboren!

Met ieder feest dat zij de komende tijd gaan organiseren lichten ze een wetenschappelijk thema uit op een karakteristieke locatie. Het thema vormt de rode draad van het evenement. Het feest krijgt door het wetenschappelijke thema een diepere lading en draagt bij aan de beleving van het feest. Door toffe samenwerkingen te zoeken met Leidse partners zal er met ieder feest veel aandacht zijn voor de aankleding en randprogrammering.

Sterrenkunde
Met de eerste editie van ‘De Verlichting’ wordt er gespeeld met het thema sterrenkunde. Het feest draait om de levenscyclus van een ster. Met de aankleding, verlichting, visuals, randprogrammering en muziek zullen de verschillende fases worden doorlopen.

De levenscyclus van de ster

  • FASE 1: Stervorming (Denk aan veel rook en stroboscopen tijdens deze fase.)
  • FASE 2: Mega ster (De BPM gaat omhoog en de gemaakte visuals starten.)
  • FASE 3: Rode Superreus (De aankleding en verlichting veranderd in rood gloeiend en de druk loopt op.)
  • FASE 4: Supernova (De supernova is een machtige ster, deze fase wordt gevierd vol euforie.)
  • FASE 5: Emplodatie (De laatste fase bouwt op tot zo’n hoogtepunt dat de ster emplodeert en heel zijn omgeving opzuigt.)

PIP Den Haag 

Het feest zal gehouden worden in de PIP in Den Haag, een voormalig brandweerkazerne, dat op het rauwe industrieterrein de Bink ligt. In de bunker ligt een speciale vloer die de bewegingen van het publiek omzet in stroboscoop licht. De ruimtes zullen compleet in thema staan met aankleding, verlichting en acts.

BLOG: De Verlichting-I Het kosmische avontuur


Resultaat: Het nachtleven is een mooi feest rijker!
Fase: Afgerond