Heb jij ook een goed idee?

RIOT X FEL X ROEM X DANSBLOK

Op 8 en 9 december vond er in een bovenruimte van het voormalige ABN AMRO gebouw een hele bijzondere samenwerking plaats. De Leidse organisaties FEL, ROEM en Dansblok sloegen hun handen ineen. Samen organiseerden zij RIOT.

Realistische Ideeën Over de Toekomst is een interactieve tentoonstelling. Waarbij ROEMies allemaal werk hebben gemaakt vanuit hun kritische visie over de toekomst. Deze werken zijn geëxposeerd boven de Red Carpet Lounge en gecureerd door Emma van Noort. Naast de werken van ROEM, die echt heel tof waren was er nog veel meer te doen.

ROEMie Amer Meekel tijdens RIOT live aan het zeefdrukken 

De dames van FEL, Feminist Evolution Leiden, organiseerden verschillende lezingen en workshops waarbij er werd ingegaan op verschillende “resistance” bewegingen en invalshoeken. Je kon kijken naar toffe lezingen van o.a. de Riot Girls maar je kon ook zelf aan de slag gaan met het maken van je eigen Zine waarbij je je eigen inner resistance probeerde te uiten in een klein magazine.

Dansblok was ook aanwezig naast de toffe voorstellingen werden er dansfilms vertoond. Wederom een onderdeel wat RIOT ontzettend veel dimensies gaf.

Dit zal vast niet de laatste samenwerking zijn tussen deze partijen. Voor de uitvoering van dit project hebben ze ondersteuning gekregen vanuit KICKSTAD om hun begroting en financiën kloppend te krijgen. Fonds1818 was uiteraard bereid om dit prachtige initiatief te ondersteunen. 

Image by Roem