KICKSTAD | Zij reden hun project de conceptfase door

De afgelopen maanden is het zwart wit geblokte patroontje je vast niet ontgaan. Dit patroon was het kenmerk van onze nieuwe campagne rond KICKSTAD. Met dit kickstart traject waar je in een maand tijd je idee naar een concept kon sjeezen stond Leiden op zijn kop.

Om deelnemers te fixen werd een wervende campagne opgezet rondom het meest Leidse voertuig aller tijden: de Tomos brommer. De opvallende KICKSTAD-brommer was op verschillende plekken, evenementen, scholen en in de stad te vinden. We maakten verschillende filmpjes voor op facebook en insta, die duizenden jongeren hebben bereikt. Niet gezien? Check deze:

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=lfwZJPc-B5k’]

In die periode kon je je aanmelden met jouw idee, die je vervolgens in een maand tijd naar een concept kon sjeezen en financiële hulp kon verdienen van fonds 1818. Er waren 14 aanmeldingen voor KICKSTAD en waarvan zes projectgroepen zichzelf naar de eindstreep hebben geracet en financiële ondersteuning hebben gekregen om hun project uit te voeren.

De groepen hebben in de eerste fase van KICKSTAD hun idee tot concept ontwikkeld en deze vervolgens getest bij een expert uit de praktijk. Na deze test hebben ze het concept geperfectioneerd en werd het tijd om partners te gaan werven voor hun idee.

Nu het concept af is en er een partner is geworven is het tijd om de doelgroep te betrekken. Alle groepjes ontwikkelden een super tof promotiefilmpje. Deze hebben ze afgelopen woensdag (12 december) tijdens het KICKOFF EVENT financiële steun ontvangen van fonds 1818.

De deelnemers:

Kijkschrift van Pablo Kattenberg en Benjamin Schoonenberg. De twee studenten gaan een literair pop-up platform in de stad opzetten en bieden daarbij ruimte voor creatieve studenten die zij willen uitdagen om een verbinding met de stad aan te gaan. In de vorm van visuele kunst en poëzie gaan de jongens elke twee maanden projecten presenteren.

Verleyding Radio van Sebastian Schoenmaker die merkte dat DJ’s vaak naar steden buiten Leiden vertrekken om een (online) podium te vinden dat bij hun wensen past. Hieruit is het idee voor Verleyding Radio, een online Livestream radio platform in Leiden ontstaan.

Eyes Wide Shut Live van Kavian Mirzaei en Tobias Slingerland die beide een passie delen voor kunst, cultuur en experimentele elektronische muziek. Deze passies smelten de jongens samen en delen ze met Leiden op unieke locaties tijdens Eyes Wide Shut Live. Tobias en Kavian hebben al een hele toffe locatie binnen.

Leip is een groep middelbare scholieren bestaande uit: Anna schilperoort, Eef van dooren, Femke van den brande, Ferenc ratkai, Jonas janssens, Lara weghorst, Madelief kroll, Mats van der vliet, Niels zijdenbos en Wouter schenk. De jongeren zijn van mening dat er voor 16+ te weinig te doen is in Leiden. Na proefwerkweken trekt deze doelgroep vaak naar openbare plekken, maar hier gaat LEIP verandering in brengen. Tijdens LEIP gaat ‘OFF-Piste’ in het Breehuys 16 staan dansen en samenkomen centraal.

De Verlichting bestaande uit Luuk Verzendaal, Jayno Jong A Tai, Birant Evren, Joost en Menno Dalmijn en Sem Pelmelay. De jongens hebben allemaal totaal verschillende achtergronden maar delen samen een liefde: Elektronische muziek. De vriendengroep kent elkaar via werk in de horeca en organiseerden samen al wat kleine evenementen, maar nu zijn ze klaar voor een volgende stap. Ze willen vernieuwing aanbrengen in het uitgaansleven van Leiden en De Verlichting werd geboren. Ze organiseren feesten op nachtlocaties met karakter, waarbij ze bij ieder feest een wetenschappelijk thema uitlichten.

De O.K. Leiden van Dennis Bonsen. Dennis is graffitischrijver en is net in Leiden komen wonen. Wat hem opvalt is dat de graffiti-scene de laatste tijd een beetje is uitgestorven. Er zijn illegale tags en stickers, maar er is geen ruimte voor grote mooie graffiti tekeningen. Met de O.K. oftewel: ‘Openbare Kunst Leiden’ gaat Dennis hier verandering in brengen.

We kunnen wel zeggen dat er de afgelopen maanden hard is gewerkt door de projectgroepen. Er is veel kennis en ervaring opgedaan wat betreft het vormgeven van je idee. Momenteel staat voor alle zes de projecten een sterk concept, een promotievideo, een begroting, een partner en draagvlak klaar. De volgende stap? Op naar het realiseren van hun projecten.

KICKSTAD was een mega tof traject en het heeft veel opgeleverd voor alle projectgroepen. Omdat KICKSTAD-traject nu is afgelopen betekent dit zeker niet dat jij jouw idee geen kickstart meer kan geven met behulp van STAD. Heb jij een tof idee en wil je dit werkelijkheid laten worden? Stuur een mailtje of wandel een keer binnen bij ons en we gaan dit samen met jou fixen!!

KICKSTAD werd mogelijk gemaakt door: Welcome to the Moon Creatief ontwerp bureau, Huisman Leiden en Fonds1818.

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=lfwZJPc-B5k’]

VIDEO BY, STAD LEIDEN
FEATURED IMAGE BY, STAD LEIDEN 

Deel dit via:
Redactie