Heb jij ook een goed idee?

PROMISED LAND

Vandaag is de dag dan eindelijk gekomen. Je springt met enig ongeduld uit bed en holt naar beneden. Beneden staan je ouders je al op te wachten, je krijgt een aantal flinke zoenen van je moeder en je vader geeft je een ferme handdruk, terwijl je broertjes om je heen staan te dansen. Je bent 18 geworden. Dat betekent natuurlijk uitgaan, bier kunnen drinken en zelf je sigaretten kunnen kopen, maar is dat alles?

EINDELIJK 18
Nee dat is niet alles! Helaas. Er komen nog een aantal serieuze zaken bij kijken. Denk aan zorgtoeslag aanvragen, een DigiD aanmaken, je mag stemmen, je kunt stufie aanvragen of scholieren tegemoetkoming, je krijgt een ander strafsysteem en ga zo maar door. Saai, maar wel heel belangrijk om van op de hoogte te zijn en op tijd te regelen, want anders is de kans groot dat je later in de problemen terecht komt en bijvoorbeeld zelfs schulden kan maken.

HELP FRITS
Wij kwamen erachter dat op middelbare scholen weinig tot geen voorlichting wordt gegeven rond deze onderwerpen. Daar zagen wij dan ook onze kans. Om ervoor te zorgen dat het allemaal wat overzichtelijker wordt hebben wij als STAD Leiden na lang brainstormen een tof idee bedacht. Een escape room genaamd ‘The Promised Land’, een plek vol verleiding, maar waar ook heel veel verantwoordelijkheden bij komen kijken. In de escaperoom help je Frits, een chaotische en rommelige jongen die nog maar een half uur te gaan heeft, voordat hij 18 wordt. Hij is totaal niet op de hoogte van wat er nou allemaal bij komt kijken als je 18 wordt. De moeder van Frits is dan ook helemaal klaar met het gedrag van haar zoon en zegt dan ook dat hij niet naar de kroeg mag gaan tot hij alles geregeld heeft. Gelukkig krijgt Frits hulp van de jongeren. Er is maar één mogelijke uitweg en samen met Frits zorgen de jongeren ervoor dat ze samen door de wirwar van onduidelijkheden heen moeten om uiteindelijk vol kennis en duidelijkheid de escaperoom te kunnen verlaten.

Leiden, 18+, escaperoom

PROMISED LAND IN ACTIE
Promised heeft nu met succes een aantal keer gedraaid, 100 jongeren kwamen langs op het kantoor van STAD Leiden. Daar meer over in het filmpje hieronder! Inmiddels heeft Promised Land haar basis in Haarlem neergelegd, waar deze voortaan op vaste momenten uitgevoerd zal gaan worden. Wil jij nou een keer ervaren hoe het is in de wereld van een 18-plusser? Houd de Insta en Facebook van STAD Haarlem in de gaten voor meer nieuws! 

Komt jouw 18de verjaardag er ook bijna aan, heb je ook niks geregeld en wil je toch stress vrij je verjaardag ingaan? Help Frits en ontsnap uit Promised Land! 

Thema: Ben je 18+?