Heb jij ook een goed idee?

KICKSTAD

KICKSTAD: Hét kickstart traject in Leiden om jouw idee naar een goed concept te racen!

Het begin

Met hulp van Fonds 1818 is KICKSTAD tot stand gekomen. Fonds 1818 is een organisatie die donaties geeft aan stichtingen en verenigen voor projecten gericht op de inwoners van de regio waarin zij werken. Binnen fonds 1818 is er het ‘Minitiatief’, zodat ook burgers een fonds kunnen aanvragen, los van of zij een stichting of vereniging zijn.

Jongeren

Daarnaast merkte fonds 1818 dat jongeren minder snel een fondsaanvraag doen omdat het een ingewikkeld proces is. Daarom hebben zij speciaal voor jongerenprojecten geld vrijgesteld en zijn ze een samenwerking met STAD Leiden aangegaan. STAD kan met haar netwerk en werkwijze makkelijk jongeren bereiken. Zo kwam er een mogelijkheid om jongeren geld aan te bieden voor projecten en hieromheen hebben wij een tof concept bedacht; KICKSTAD.

KICKSTAD

KICKSTAD is een kickstart traject waarbij je een maand hulp krijgt om jouw idee uit te werken tot een goed concept. Nadat het concept is goedgekeurd krijg je een persoonlijke challenge om het draagvlak van je project te bewijzen. Als het je lukt deze te behalen, kun je tot €1500,- ondersteuning krijgen van Fonds1818.

Campagne

Voor het project KICKSTAD zijn we een campagne begonnen. Deze campagne is gebouwd rondom het meest Leidse voertuig aller tijden; de Tomos brommer. Het idee hierachter is dat je jouw idee letterlijk een KICKSTART kan geven. Op verschillende plekken, evenementen en scholen en in Leiden zijn wij te vinden met onze opvallende KICKSTAD-brommer.

Partners

Natuurlijk hebben we deze campagne niet alleen van de grond gekregen. De Tomos brommer werd hét boegbeeld van KICKSTAD. Huisman Leiden zag de waarde van dit project in en besloot om partner te worden. Dit ras Leidse bedrijf heeft dan ook onze Tomos geleverd en supergaaf gepimpt. Naast Huisman, hebben we hulp gekregen van creatief ontwerpbureau Moon, zij steunde ons project door het promotiemateriaal voor de campagne te leveren.

Benieuwd welke projecten tot stand zijn gekomen met KICKSTAD?


Resultaat: 6 toffe projecten
Fase: gerealiseerd