Heb jij ook een goed idee?

Het Piepkleine megamuseum

Catoo valt het op dat veel mensen het moeilijk lijken te vinden hun ware gevoelens te uiten. Ze is van mening dat het van belang is dat mensen kunnen spreken over alle gedachtes en gevoelens en vind dat er dus iets moet veranderen, daarom maakte zij ‘Het Piepkleine Megamuseum’. 

Daarom wil ze dat meer mensen zich openstellen en dat dat niet gepaard hoeft te gaan met durven. Strevend naar een wereld waar we kunnen spreken over alles in het leven, van de vragen die we ons afstellen tot de hulp die we nodig hebben. Een wereld waar je niet bang hoeft te zijn voor de reacties op het blootleggen van jezelf.

“We leven in een wereld waar we met staal in onze voeten stevig op de grond moeten staan om je door geen enkele angst of mislukking omver te laten waaien. Maar we zijn mensen en daar horen gebreken bij. Die mogen we zien want ze zijn prachtig.” aldus Catoo.

’T Piepkleine Megamuseum
De jonge artiest creëerde afgelopen jaar “Het Piepkleine Megamuseum”, een intieme ruimte van ongeveer 2.5 bij 2.5 meter. Klein dus, zou je kunnen zeggen, máár een plek waar gróótse dingen gebeurden. Hierin speelde Catoo haar eerste voorstelling ‘U hoeft alleen maar te kijken’. Een performance van +- 15 minuten, geïnspireerd op haar streven naar openheid en het tonen van onze kwetsbaarheden. Het blootgeven van onze vollédige zelven. Praten over álles wat je voelt, denkt, ervaart. Zonder drempels, schaamte, onzekerheid. 

Tijdens haar voorstelling liet ze mensen naar hun eigen kwetsbaarheid kijken. Het doel van deze voorstelling is dat mensen zich minder zullen schamen voor hun eigen kwetsbaarheden, verdriet, geluk en ‘vreemde’ gedachten. 

“We zijn allemaal bang voor we wat de omgeving van ons vind. Maar wat zij vinden maakt in principe helemaal niet uit, zolang we maar achter onszelf staan. En dat is het probleem. Dat we niet in onszelf geloven.” zegt Catoo.

Succes
Catoo speelde haar voorstelling op verschillende toffe plekken. Zo stond zij op de route van Museumnacht Leiden 2017, Werfpop 2018 en totaalfestival Bladel. Ook stond zij op de enige echte opening van STAD Leiden afgelopen zomer. 

Opening stad Catoo

In In haar performance nam ze iedereen mee in haar eigen kwetsbaarheid met als doel dat mensen zichzelf zullen herontdekken en hun kwetsbaarheid aan het licht komt. Dit was een succes. Verward, verrast en geïnspireerd kwamen mensen uit Het Piepkleine Megamuseum.

Featured Image by Catoo Lustig