3 OKTOBER: 8 MUST DO’S DIE HET COMPLEET MAKEN

3 OKTOBER

Het is nog maar eventjes tot alle gekheid losbarst, de aftelborden worden bijna weer geplaatst, de spaarpotjes beginnen uit te puilen en de kroegen zijn toch wat leger dan normaal. Iedereen is zich aan het voorbereiden voor de twee beste dagen van het jaar. Maar wat is er los van heel veel bier en gezelligheid nou te beleven op 2 en 3 Oktober? Wij zochten het voor je uit!

1. Rubbere Henkie
Deze gasten met hun gesmeerde keeltjes zingen het Leidse levenslied met nummers als “Ambulance”, “Marie” en “drie oktober”.  Ze spelen maar liefst 3 keer! Zo zijn ze 2 oktober om 20:00 te vinden bij studio te veste en daarna zijn ze om 23:45 te vinden bij de Schommelen. 3 Oktober spelen ze om 18:00 bij Café Lemmy’s. Luidkeels willen meezingen? Dan kan je hier alvast oefenen.

2. Hutspot
2 en 3 Oktober is het weer tijd voor een Leids dieetje! In de ochtend, middag en avond eet je natuurlijk uitsluitend hutspot met klapstuk. Zelf maken is natuurlijk het goedkoopst, heb je daar geen zin in? Dan zijn dit de plekken waar je moet zijn voor een goedkoop maaltje.

La bota
De vergulde Kruik
Restaurant in den Bierbengel

3. Frikandellenwedstrijd
Na al het hutspot nog ruimte over? Dan is de Hut van ome Henne op 3 oktober om 16:00 de plek waar je moet zijn. Delletjes eten alsof je leven ervan af hangt. Trouwens helemaal gratis natuurlijk! Dus wil je de nieuwe delletjeskoning worden? Schrijf je in via info@dehutvanomehenne.nl

4. Polsstokspringen
Geen zin in Frikandellen, maar wel in iets wat erop lijkt? Dan kan je gaan polsstokspringen, geen zin in een nat pak? Dan is kijken ook erg lollig. Er zal op 3 oktober om 15:00 gesprongen worden vanaf de Steenschuur naar het Van der Werfpark.

5. Kamelenrace
Ballen vast, ballen vast en rollen maar!  Het spannendste spel van de Leidse kermis. Je zit met negen andere spelers op houten krukjes en moet zo snel mogelijk een balletje in de juiste gaten rollen, zodat jouw kameel als eerste over de finishstreep komt. Wat kan je winnen? Een ontzettend toffe kamelenrace pet. Die je vaak dezelfde avond nog verlies! Maar wat maakt het uit? Het is 3 oktober 😉

6. Voetjes van de vloer
Voor de nachtdieren onder ons is er genoeg te beleven. De Leidse nachtraad heeft alles al helemaal uitgezocht voor jullie:

2 okt: Studio Disco – 2 oktober

2 okt: Rollende Beats presenteert Michel de Hey

2 okt: Leidens Ontzet l Sowieso bij het Keyzertje

2 okt: Leidens Ontzet Waag | Puur Classics invites Ruudje

2 okt: Leidens Ontzet | Gebr. de Nobel – Uitverkocht

2 okt: Shooop | Feelgood Hiphop & Sexy R&B – Leidens Ontzet

2 okt: Leids ontzet X Drum & Bass

2 okt: Apelek in de Hudson I Leids Ontzet

2 en 3 okt: Wibar presenteert Leiden 2 Op 3

2 en 3 okt: Everybody Get On The Discobus – 2 & 3 oktober

7. Reveille
Voor diegene die alweer de voetjes van de vloer hebben gehaald, maar nog niet willen slapen is er de Reveille. Lekker Leidse liedjes zingen onder leiding van een dweilorkest. Dweilorkest? Ja.. check dit maar. Gezellig he? Nou kom dan 3 oktober om 06:30 naar het stadhuisplein.

8. Vuurwerk
Aan alles komt een einde, helaas ook aan 3 oktober! Maar niet getreurd, het grote feest wordt namelijk afgesloten met ontzettend veel knallen en kleuren. Meemaken? Kom dan 3 oktober om 23:30 naar het Ankerpark.

SUCCESSS!

Deel dit via:
Redactie