Red Carpet Lounge: Dit kunnen we verwachten

red carpet lounge

De Red Carpet Lounge | Het is je vast wel opgevallen, de graffiti op de deuren van de oude ABN AMRO-bank aan de stationsweg te Leiden. In het oude pand van de bank was afgelopen zaterdag de officiële opening van het nieuwste culture epische centrum van Leiden: Red Carpet Lounge.

Wat is Red Carpet Lounge?
De plek is een tijdelijke invulling van het gebouw en wordt verzorgd door Bioscopen Leiden. In het gebouw hangt een magische culturele sfeer. Op de begane grond vind je een Filmmuseum georganiseerd door het LIFF. Dit filmmuseum legt de focus op datgene in de filmgeschiedenis dat door andere filmmusea genegeerd wordt. Ook vind je beneden toffe lounge plekken waar je kunt neerploffen en een drankje kunt halen bij de bar. Los van het oorspronkelijke idee, dat van een filmcafé, is Red Carpet Lounge inmiddels uitgegroeid tot veel meer: namelijk een plek met veel ruimte voor veel nieuwe culturele evenementen en projecten.

Wat kunnen wij nog meer verwachten?
Om hier achter te komen spraken wij met de projectleider van Red Carpet Lounge, Daan van den Bergh. Hij gaf ons alvast een tipje van de sluier:

Private screening rooms
Oude hokken achterin het pand zijn omgebouwd tot private screening rooms. Comfortabele zitzakken, een beamer en bijvoorbeeld een oude xbox. Dit is de perfecte plek om je eigen bioscoop of game avond te organiseren. Voor maar 15 euro kunnen jij en je vrienden deze ruimte voor 2 uur huren.

Escape room
Een uniek project waaraan wordt gewerkt is een escape room in de Red Carpet Lounge. “Een escape room, dat is toch niet bijzonder meer?”, horen we je denken. Nee klopt, maar deze escape room komt in de voormalige kluis van de ABN-bank, die zich in de kelder bevindt. Hoe vet is dat?

Kluis

Nachtvergunning
Red Carpet Lounge heeft een nachtvergunning binnengesleept voor twee ruimtes. Dit betekent dat er in de beneden ruimte en op de bovenste verdieping de ‘Skylodge’ feestjes georganiseerd worden. Denk aan karaoke avonden, Drum&Bass, themafeestjes, silent disco’s, Puur festival, etc.

Exposities
In het pand hebben een aantal kunstenaars en fotografen uit Leiden een plekje ingenomen. Deze gaan ervoor zorgen dat er de komende tijd in Carpet Lounge een aantal exposities gaan plaatsvinden.

Film
Ondanks al deze toffe plannen, vergeten we de films natuurlijk niet. Elke vrijdag worden er films vertoond waar je gratis naar toe kunt gaan. Ook willen zij gaan werken met het uitzenden van films via een ouderwetse video projector: de 16 mm filmprojector. 

Kortom, houd de komende tijd de agenda van Red Carpet Lounge in de gaten want er komt nog heel veel nieuws aan!

Lounge

Images by STAD Leiden
Featured image by STAD Leiden

 

Deel dit via:
Redactie