Paupers op vakantie

paupers

Ben je ook zo’n arme pauper die geen werk heeft of wel werk heeft maar niet zo veel verdient? Heb je geen cent te makken of wil je liever niet veel uitgeven? Als pauper kun je natuurlijk ook gewoon op vakantie, maar hoe? Na al dat harde studeren wil je wel kunnen genieten van een lekkere vakantie! En geloof ons: ook als je weinig geld hebt kun je op een leuk tripje gaan! We kennen de struggle van het blut-zijn allemaal wel, maar… WAT NU??

 

Droomvakanties

Niet genoeg geld hebben voor een dure vakantie met festivals voor jou en je vrienden in het buitenland? Goedkoop op reis gaan lijkt soms als een onmogelijke opdracht, maar wij hebben een aantal vakanties voor jullie. Zorg dat je ruim van tevoren begint met het plannen van je vakantie, anders wordt het steeds duurder en duurder. Als je niet persé in de zomervakantie hoeft te gaan, doe dit dan ook niet! Want tijdens het hoogseizoen zijn de prijzen voor een vakantie onbetaalbaar. Buiten het hoogseizoen zijn de kosten een stuk lager.

 

Tropisch  op vakantie

Wil je liever naar een verre bestemming in het buitenland? Je kunt altijd een last minute boeken als je nu nog niet weet waar je naartoe wilt gaan, of niet weet hoeveel geld je dan hebt gespaard. Naar Griekenland gaan in Chersonissos, losgaan in de bekende clubs en de drukke uitgaansplekken ontdekken. Dan heb je wel een groter budget nodig maar dat hoeft niet te betekenen dat het onbetaalbaar is. Ook heb je in Spanje mooie hotels of appartementen voor niet al te veel geld waar je lekker kan eten, zwemmen en zonnen. Ook zijn er in Gambia leuke plekken waar je naartoe zou kunnen om lekker te genieten van de mooie stranden. De struggle om zoveel geld uit te geven voor vakantie, terwijl je er ook andere leuke dingen mee kan doen, als bijvoorbeeld festivals of activiteiten dichterbij huis is soms best zwaar en al helemaal voor paupers.

 

Met je ID weg van huis

Er zijn veel bestemmingen binnen Europa waar je voor een koopje kunt verblijven. Er zijn ook plekken waar je heel goedkoop naartoe kunt gaan, maar het verblijf daar wel heel duur is, denk aan Londen, Rome, Stockholm of Parijs. Als pauper moet je eerder denken aan steden als Praag, Dublin, Krakow of Berlijn. Daar kun je goedkoop naartoe reizen en lekker goedkoop eten en verblijven. Je kan ook de zomervakantie in Nederland doorbrengen door naar leuke goedkope of gratis festivals te gaan met je vrienden, lekker naar het strand te gaan, steden te bezoeken in Nederland of een weekje met vrienden weg naar bijvoorbeeld Terschelling of Texel. Voor een feestweek zoals Sneekweek en jongeren campings kan je daar chill genieten van de mooie zomerdagen!

 

Andere leuke uitjes!

Er zijn ook goedkopere festivals voor jullie als paupers dan bijvoorbeeld Tomorrowland, waar je naartoe kunt met vrienden zonder dat je te veel geld betaald. Leuke en goedkope festivals zijn bijvoorbeeld Thuishaven, Summerpark en Vunzige deuntjes. Er zijn ook gratis festivals waar je naartoe kunt. Denk bijvoorbeeld aan een Foodfestival (Lepeltje Lepeltje in Utrecht, Festival Trek in Amsterdam etc), DancetourSchollenpopMaanrocken Mixtream.

Ook zijn er veel jongeren tegenwoordig die aan interrailen doen (relatief goedkoop reizen met de trein waar je naar meerdere bestemmingen kan gaan) heel leuk als je veel dingen wil zien van Europa, maar niet zo veel geld hebt. Goedkope vliegtickets kun je bij een aantal vliegmaatschappijen voor een spotprijsje kopen met als voorbeeld; RyanAir of EasyJet. Er bestaat ook couchsurfen. Dit is slapen voor een nachtje bij een ander gezin op de bank, als je het natuurlijk niet erg vindt om bij vreemde mensen in huis te slapen is dit de goedkoopste oplossing! Couchsurfen is daardoor ook erg populair onder de studenten.

Nouuuu, dit waren de vakantie tips voor jullie paupers zodat ook jullie deze zomer op vakantie kunnen gaan met vrienden en vriendinnen.

FIJNE VAKANTIE!

Featured image by Deanna RitchieVia

Deel dit via:
Redactie