#WeGaanWeerLeidenHeb jij ook een goed idee?

#WeGaanWeerLeiden campagne

Wat zouden jongeren organiseren als zij burgemeester van Leiden zouden zijn? Dat is de vraag waarmee we jongeren de hele maand januari lastig mee vallen.

Bewapend met camera, een burgemeester-ketting, pen en papier zijn we deze maand op de straten van Leiden te vinden. Iedere dag wordt er op de instagram van STAD een foto gepost van één van de jongeren met de ketting met een citaat van wat ze zouden organiseren als burgemeester.

#WeGaanWeerLeiden
Het idee van de campagne #WeGaanWeerLeiden is om de ideeën en vragen te ontdekken van de jongeren in Leiden. Naast toffe foto’s, leuke gesprekken en nieuwe ideeën komen er ook weer direct nieuwe projecten uit. Sommige jongeren vertellen zo energiek hun project dat ze na het stellen van de vraag: ‘Waarom ga je dat dan niet organiseren?’ er eigenlijk niet meer omheen kunnen.

Burgemeester Anna bedacht een geniaal idee om een kunst-flexplek op te zetten. Dit is na een jaar voorbereiding geresulteerd tot ROEM.

Waar #WeGaanWeerLeiden voor staat? Nou, je hoeft geen burgemeester te zijn om vette projecten te organiseren. Wat je wel nodig hebt? Een vet idee! Wij kunnen je helpen met het uitwerken en uitvoeren hiervan. Hoe fix je financiën, hoe voer je marketing? Loop jij al een tijdje met een gek idee rond? Neem een keertje contact met ons op!

Ben je benieuwd geworden naar de campagne, de foto’s en de ideeën? Kijk dagelijks op Instagram of naar het week overzicht op onze Facebookpagina.

Regelmatig voert STAD Leiden vanuit het platform campagnes om jongeren te activeren of te vinden die het in zich hebben om een project te organiseren.


Resultaat: campagne
Fase: afgerond