Street King TournamentHeb jij ook een goed idee?

STREET KING TOURNAMENT 2016

Street King Tournament is een zaalvoetbal- & FIFA toernooi georganisereerd door Mike, Bilal, Nour & Thymo. Ze bedachten dit toernooi doordat er te weinig gebeurde in de Stevenshof voor jongeren en rondom sport en omdat jongeren tegenwoordig zo veel achter hun Playstation zitten. Zij wilden hier iets aan doen.

Op zondag 18 december heeft de eerste editie van het toernooi plaatsgevonden in de 3 Oktoberhal! Veel jongeren uit verschillende wijken van Leiden kwamen op het toernooi af en speelde fanatiek dezelfde wedstrijden zowel in het veld als op de Playstation. Er vielen drie prijzen met daarbij behorende bekers te winnen. Zo had je een sportiviteitsprijs, de prijs voor het team met de meeste blauwe kaarten, de kampioen zaalvoetbal en kampioen FIFA. STAD heeft deze jongens van 14 jaar geholpen met het uitvoeren van dit plan. Zo hebben de jongens zelf fondsen geworven, inschrijvingen geregeld door te flyeren op straat, scholen en sportclubs, een online-campagne gevoerd én de productie gedraaid, best wel vet dus.

Een mega fanatiek tournooi
Alle aanwezige jongeren deden super fanatiek mee, want tja er viel ook echt wat te winnen. De eerste finale werd geprojecteerd via de beamer. Deze “El-classico” Barca vs Real werd uiteindelijk in de Penalty’s gewonnen door ‘Team 8’ dat speelde met Barca. De jongens wonnen een beker en allemaal een cadeaubon voor de Game Mania. Bij de tweede finale verzamelde alle afgeslagen teams en een heleboel ander publiek zich voor de zaalvoetbal finale in de sporthal. ‘Team Zuid’ nam het op tegen ‘Team 5’ die allebei met gelijke punten toch met kop en schouders bovenaan de poule-fase uitkwamen.

Finale Street King
Bij deze finale werd er keihard gespeeld, beide teams lieten fantastisch voetbal zien en het publiek werd gek. Pas in de tweede helft van de wedstrijd werden er goals gescoord, de keepers hebben dit in de eerste helft niet toegelaten. Het werd gauw 1-1 en de gemoederen liepen hoog op. Uiteindelijk was het ‘Team Zuid’ dat in de laatste actie een pracht-doelpunt maakte en met een 2-1 overwinning de beker, titel én cadeaubonnen binnenhaalde.

Na de prijsuitreiking zijn de jongeren vertrokken uit de hal en had de organisatie tijd om alle spullen op te ruimen. Aan het eind van de dag zaten ze dan ook tevreden een Mac-Donalds menu weg te schransen en te praten over de mooie dag. Hier komt een vervolg op en ze hebben veel ervaring op gedaan met deze editie waardoor ze weer vol ideeën zitten om de volgende keer een nóg beter toernooi neer te zetten.

Media
Voorafgaand aan het evenement zijn die jongens nog op de radio geweest en hebben ze een oproep mogen doen op Leiden.tv.

Logo SKT
Image by Tweedrie