Heb jij ook een goed idee?

ROEM x Revolutie

Als jonge maker in Leiden weet je niet waar je moet beginnen.  Veel medekunstenaars zochten hierdoor toevlucht in andere steden zoals Amsterdam of Rotterdam, maar Anna en Joosje wilden niet vluchten; zij bedachten ROEM.

Ruimte Om Echt te Maken. Door het creëren van ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk, geef je makers de kans te experimenteren, samen te werken en te leren. ROEM is een concept dat is ontworpen om drie totaal verschillende werelden bij elkaar te brengen: kunstenaars, Leidenaren en het bedrijfsleden. Als deze drie werelden elkaar weten te vinden wordt het Leidse makersclimaat veel vitaler. Ben jij benieuwd hoe ze dat doen? Check dan snel hun website!

In november hebben ze na een veel gedeelde oproep een portfoliodag georganiseerd, waar jonge makers zich konden aanmelden als toekomstig ROEMie. Iedereen mocht in het Scheltema zijn werk uitstallen en samen beoordeelden ze elkaars werk met een tip en een top. Daaruit ontstond een selectie. Check hier de oproep die ze deden naar jonge Leidse makers.

ROEM x Revolutie
Inmiddels telt het collectief 17 ROEMies uit allerlei verschillende disciplines. Samen startten zei in december 2017 hun “creatieve revolutie”. Ze organiseerden een meerdaagse expositie binnen het thema “revolutie”. Naast het werk, dat allemaal prachtig was gecureerd in Old School op het Pieterskerkplein, waren er over de dagen heen allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kon je een persoonlijke rondleiding krijgen door de ROEMies zelf, was er een workshop én werd er een première van een film vertoond.

Het was een erg bijzonder weekend zo vlak voor de feestdagen, creatief Leiden is weer even wakker geschud. Op naar het volgende project!

Featured image by Daniëla Pautasso