Heb jij ook een goed idee?

Pitch Clap

Zaterdag 9 december vond de eerste editie van Pitch Clap plaats. Om 13:00 startte er een tour door de Hortus Botanicus in Leiden. Op verschillende plekken in de tropische kassen van deze stadstuinen presenteerden jongeren hun idee.

Zeven verschillende groepen hadden zich aangemeld bij STAD Leiden en hadden hun pitch voorbereid. De jury, bestaande uit Saskia Schrijnen (VNTG), Avi Rewat (Fonds1818), Sebastiaan Sleebos (Ongekend Events) en David Schoch (PIP Den Haag) beoordeelde de ideeën op motivatie, relevantie, budget en concept.

Naast een fantastische jury was daar het publiek van Pitch Clap, die voornamelijk bestond uit Leidse ondernemers, organisatoren, ambtenaren, raadsleden en betrokkenen. Deze hadden de mogelijkheid na iedere pitch vragen te stellen en voornamelijk tijdens de borrel hun visitekaartje achter te laten.

Goede samenwerking
Dat de Hortus Botanicus en het Hortus Grand Café goede partners waren voor dit evenement bleek algauw door de bijzondere locatie en de fantastisch verzorgde borrel. De verschillende locaties vormden de perfecte broeikassen van frisse Leidse ideeën. Het plantenbalkon dé locatie voor een inspirerende borrel.

Verschillende groepjes ontvingen tot €1250,- voor hun idee. Anderen kregen feedback mee om daarna terug te komen. Iedereen heeft tijdens de borrel kunnen genieten van deze netwerkmogelijkheid. Niemand ging zonder handen naar huis en iedereen krijgt de juiste mogelijkheden om hun idee daadwerkelijk te realiseren.

Image by Daniele Pautasso. Meer zien? Bekijk de foto’s van Daniela Pautasso via deze link