Heb jij ook een goed idee?

Festival de Fusie

Je komt thuis na een lange dag studeren, ploft neer op de bank en beland in de fusie. Een biertje erbij en het is af. Precies deze sfeer wil het zevenkoppige organisatieteam van Festival de Fusie weergeven op hun festival.

Festival de Fusie is hét nieuwe Leidse festival in 2018. Een stedelijke openlucht fusie die een ontmoetingsplek wordt voor Leidse jongeren. Alle verschillende elementen van Leidse fusies zijn terug te vinden tijdens dit festival waar cultuur, muziek en gezelligheid centraal staat.

Woonkamer voor alle verschillende studenten
Het studentenleven bestaat uit allerlei verschillende eilandjes met elk haar eigen cultuur en gebruiken. Festival de Fusie ontwikkeld een gemeenschappelijk eiland waar al deze culturen samenkomen als één grote gemene deler.

Disco en funk, muziek waar op gedanst kan worden en kleine aspecten die iedereen de huislijke sfeer van de fusie zal meegeven. Het hele terrein wordt aangekleed met banken, lampen en vloerkleden, zoals het hoort in een fusie. Daarnaast zijn andere elementen terug te vinden zoals huisfoto’s, huislogo’s, tour du chambre en nog veel meer.

Festival de Fusie 2018
Wat was het een succes, de eerste editie. Het was super druk, ontzettend mooi weer en zag er fantastisch uit. Voor zowel de jonge organisatoren als het publiek smaakt het festival naar meer.

Ben je nog niet overtuigd? Check dan snel hun aftermovie.

Featured image by Festival de Fusie, via
Image by Mark de Zwart, via


Resultaat: Succesvolle eerste editie!
Fase: Afegrond