ROEM start crowdfunding voor publiceren van risoboek

ROEMxRiso

ROEM, Ruimte Om Echt te Maken. Het 14-koppig Leidse kunstenaarscollectief lanceert een nieuwe campagne; ROEM x RISO en daar, hebben ze je hulp bij nodig. 

ROEM is een collectief aan jonge Leidse makers dat zich gezamenlijk inzet het Leidse makersklimaat te versterken. Ze bieden jonge makers letterlijk en figuurlijk ruimte om te ontwikkelen en willen zogezegd een creatieve revolutie ontketenen, met een knipoog natuurlijk.

ROEM x RISO
Na projecten zoals ROEM x Revolutie lanceren ze nu hun nieuwste project: ROEM x RISO. Dit project is een samenwerking tussen verschillende ROEMies en is gebaseerd op hun doel; ruimte voor experiment en mislukking. Het thema van dit boekje is dan ook: ‘Mislukt’. De ROEMies maakten allen werk binnen het thema mislukt en dit werk wordt gebundeld in een heel bijzonder boek.

Het boek zelf wordt volledig gedrukt met een risoprinter, dit is een bijzondere machine die nauwkeurig met de hand moet worden bediend. Laagje voor laagje worden bladzijdes geprint met slechts 3 verschillende kleuren.

ROEMxRiso
ROEMie Amber aan het werk met de risoprinter

Crowdfunding
Momenteel zijn ze dit project aan het crowdfunden, wat betekent dat ze het project financieren door bijdrages van anderen. Het leuke van crowdfunden is dat je iets terug kan krijgen voor je bijdrage, zoals een gesigneerde uitgave van het risoboek. Wanneer 80% van het streefbedrag is bereikt kan ROEM starten met de productie van de boeken.

Help jij ROEM, de nieuwe generatie kunstenaars, hun creatieve revolutie verder te ontketenen? Draag bij aan hun crowdfunding en verzeker jezelf ook nog eens op een exemplaar van hun ‘mislukte’ boek.

Informatie over bijdragen vind je hier.

Image by ROEM, via
Featured image by ROEM, via

Deel dit via: