Heb je een site, blog, bedrijf of ben je zzper? DAN HEB JE NOG 1,5 WEEK!

25 mei 2018 (nog maar 1,5 week!!!) komt er een veranderde en vernieuwde wet in Nederland die te maken heeft met jouw privacy! Deze wet heet de Algemene Verordening Gegevensbescherming ook wel de AVG-wet genoemd (eerst de WBP wet in Nederland!). Deze wet houdt van alles in en zorgt ervoor dat wij als STAD al maanden hard bezig zijn om shit te veranderen in onze systemen. We komen er echter achter dat veel jongeren denken dat die nieuwe wet niet voor hen geldt en dat ze er überhaupt geen idee over hebben wat ze moeten doen. We begonnen ons een beetje zorgen te maken dus daarom dit artikel waarin jij alles te weten komt over deze wet en waarin je kunt checken of jij iets zou moeten veranderen om zo een boel gedoe te voorkomen.

Wat het inhoudt

Met deze AVG wet wil de overheid alle persoonsgegevens beveiligen want steeds meer bedrijven werken deze tijd onbewust met persoonsgegevens. Ook al doen deze bedrijven hier vaak niks mee, de overheid gaat toch consequenties stellen wanneer het gaat om privacy. Aan de ene kant is dit natuurlijk chill maar aan de andere kant zeker niet. Want heb jij een eigen bedrijf, of zelfs een eigen webwinkeltje of gewoon een site/blog? Dan moet je oppassen met wat je allemaal voor informatie verzamelt over mensen, want de overheid gaat hier erg streng op controleren. Zelfs wanneer je onwetend informatie (persoonsgegevens) verzamelt van mensen, die bijvoorbeeld iets bij jou hebben gekocht of jouw laatste vlog over make-up of voetbal of weet ik veel wat hebben bekeken, kun je forse geldboetes ontvangen!  Voorbeeld: een IP adres (van iemand die je site bezoekt), klantenbestand, telefoonnummers, emailadressen etc: allemaal persoonsgegevens!

Dus ben je ZZP-er met een site, ben je niks (maar met een site), heb jij een eigen webwinkel, een eigen bedrijf of eigenlijk alles waarbij je ook maar iets van gegevens van klanten of mensen verzameld? Kijk dan uit en doe er vooral op tijd iets aan!!! Hierbij een super belangrijke TEST die je het best kan doen om zo te weten te komen of jij of jouw bedrijf iets moet veranderen voor de AVG!!

Wil je meer informatie over de AVG? Kijk dan eens hier. Ben je er achter gekomen dat je onder de AVG valt en heb je hulp nodig bij het maken van een Privacy Statement? Kijk dan hier voor hulp, super handige site.

Succes!!!

Deel dit via: